Ontslagrecht is ingewikkelde kost voor iemand die er niet dagelijks mee te maken heeft. Het is dan ook belangrijk om bij dreigend ontslag of een arbeidsconflict zo spoedig mogelijk deskundige hulp in te schakelen.

Bespaar uzelf veel ellende

U bespaart uzelf veel moeilijkheden als u snel op de hoogte bent van uw rechten en plichten. Hulp vragen loont. Niet alleen voor uw portemonnee, maar zeker ook voor uw gemoedsrust.

Vraag gratis advies over ontslag

Krijgt u te maken met ontslag, dan wilt u ongetwijfeld meer weten over zaken zoals de ontslagprocedure die u te wachten staat en de ontslagvergoeding die u hoopt te ontvangen. Bij onze deskundigen bent u daarvoor aan het goede adres. Zij helpen u op basis van ‘no cure no pay’. Vragen om een eerste, vrijblijvend persoonlijk advies kost u niets.

Hoogte van ontslagvergoeding

Bij het bepalen van de hoogte van uw ontslagvergoeding is de kantonrechtersformule de veelgebruikte richjtlijn. De lengte van uw dienstverband, uw leeftijd en in sommige gevallen uw persoonlijke omstandigheden zijn bij de berekening daarvan de belangrijkste uitgangspunten.

Veranderingen in ontslagrecht

Op het gebied van ontslagrecht staat veel te gebeuren. Zowel de Tweede Kamer als eerste kamer hebben met de nieuwe ‘wet Werk en Zekerheid’ ingestemd. Het nieuwe ontslagrecht is per 1 juli 2015 van kracht.
Lees meer hierover in de rubriek Wet Werk en Zekerheid.